• Warsztaty z carvingu

    Posted on 20 października 2014 by Szkoła Ludowa in Aktualności.

    Każda potrawa wygląda bardziej elegancko i lepiej smakuje, gdy jest ładnie podana, odpowiednio udekorowana. Wiedzą o tym dobrze uczestnicy warsztatów z carvingu, które odbyły się 17 października w naszej Szkole.
    Carving to sztuka rzeźbienia w owocach i warzywach wywodząca się z Tajlandii. Wspaniale tę sztukę opanowała Pani Elżbieta Koperstyńska, która poprowadziła warsztaty.
    Uczestnicy warsztatów zapoznali się ze sprzętem do dekoracji potraw metodą carvingu i praktycznie poćwiczyli wykonywanie dekoracji z marchwi, jabłka, arbuza, dyni, pora czy cebuli. Efekty ich ćwiczeń można obejrzeć w naszej galerii.
    Warsztaty zorganizowano dzięki Lokalnej Grupie Działania LGD „Kraina Nafty”.

Comments are closed.